Osnivač i izvršni direktor Preporoda Jovan Bulajić , gostovao je u Jutarnjem programu Televizije Nikšić 10.03.2022. Povod za gostovanje jeste porast broj mladih u Crnoj Gori koji koriste psihoaktivne supstance.

Na samom početku gostovanja napravljena je kraća rekapitulacija rada Preporoda, a poseban fokus je bio na oporavku kao metodološkom okviru u tretiranju zavisnosti.

Bulajić je istakao da OPORAVAK podrazumijeva proces kroz koji je pojedincu omogućeno da se iz problematične zloupotrebe droga, pomjeri ka životu bez droge kao aktivan i pomažući član društva. Oporavak je usmjeren na jake strane osobe a ne na njene slabosti.

Takođe tokom gostovanja govorio je i o radu Multidisciplinarnog tima za sprečavanje zloupotrebe droga na teritoriji opštine Nikšić, o cilju kao i načinu funkcionisanja Multidisciplinarnog tima.

Jedan od motiva osnivanja samog tima jeste podsticanje što većeg uvezivanja onih aktera koji indirektno ili direktno mogu uticati na poboljšanje položaja zavisničke populacije.

Multidisciplinarni tim je formiran u sklopu projekta „ Biram oporavak“ koji sprovode Preporod iz Crne Gore, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Izlazak iz Srbije u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga (WFAD).

Cjelokupno gostovanje možete pogledati na sledećem linku, na 51. minutu.