Gosti Jutarnjeg programa Televizije Nikšić, bili su izvršni direktor Preporoda, Jovan Bulajić i direktorica SOS NK, Nataša Međedović Pištalo.

Povod za gostovanje je pokretanje servisa podrške za žene žrtve nasilja pogođene problemom zavisnosti, bilo da su same zloupotrebljavale psihoaktivne supstance (PAS) ili da je partner koji je vršio nasilje zavisnik. Ovaj servis podrške je zamišljen da funkcioniše kao Dnevni centar, međutim zbog pandemije COVID 19, koncept rada je morao biti prilagođen novonastalim okolnostima.

Prva grupa podrške za žene žrtve nasilja je počela sa radom već u oktobru ove godine, a podrazumijeva grupni rad uz podršku stručnjaka, koji pomaže korisnicama da se bolje upoznaju sa raznim tipovima zavisnosti, mogućnostima tretmana, epilozima raznih vidova i modela tretiranja zavisnosti kao i svim drugim temama koje imaju kao uzrok ili posledicu zloupotrebu psihoaktivnih supstanci.

Pored primarne funkcije pomoći i podrške, servis je planiran da bude i mjesto u kojem će se vršiti edukacije za oblast prevencije i prepoznavanja zavisnosti kod žena i djece. Gosti u studiju su još jednom iskoristili priliku da ukažu na značaj prepoznavanja povezanosti između upotrebe psihoaktivnih supstanci i nasilja u porodici.

Istim povodom gostovali su i u Jutarnjem programu RTCG.