Prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru zdravlja mjesec novembar je posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, tim povodom u emsiji „ Boje Jutra“ na Televiziji Vijesti gostovao je izvršni direktor Preporoda Jovan Bulajić.

Tokom gostovanja je istaknuto da kada govorimo o zavisnostima ne smijemo zanemariti ni nehemijske zavisnosti (kockanje, klađenje, zavisnost od interneta, društvenih mreža, video igrica i slično), kojima se posvećuje vrlo malo pažnje u Crnoj Gori , kako u tretiranju tako i u njihovim potencijalnim posledicima.

„ Kada je u pitanju tretiranje hemijskih zavisnosti u Crnoj Gori nije postignut adekvatan nivo, dok kod nehemijskih zavisnosti tek kaskamo u odnosu na Evropu i ostatak svijeta“.

Novembar ne smije biti jedni mjesec u godini koji se posvećuje borbi protiv bolesti zavisnosti, neophodno je da cjelokupno društvo i javnost shvate ozbiljnost ovog problema i da se pristupi njegovom rješavanju na multisektorski i multifaktorski način, kako bismo konačno mogli očekivati promjenu stanja u ovoj problematici.