Konferencija pod nazivom „ Politička volja- Mogućnosti za unaprijeđenje nacionalnog odgovora na zloupotrebu psihoaktivnih supstanci sa specifičnim osvrtom na oporavak“, naišla je na dobru ispraćenost od strane crnogorskih medija.

Mediji su još jednom pokazali senzibilitet za problematiku zloupotrebe droga i brojne posledice koje zloupotreba sa sobom nosi.

Ovdje možete pogledati gostovanje direktora Preporoda, Jovana Bulajića i dr Ivana Ćelića, člana saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, predsjednika povjereništva Grada Zagreba za suzbijanje zlouporabe droga i pročelnik Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče, koji su detaljnije govorili o samoj konferenciji.

Konferencija je održana u cilju obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti a u sklopu regionalnog projekta „Biram oporavak“. Projekat „Biram Oporavak“ sprovode tri organizacije iz regiona, Preporod iz Crne Gore, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Izlazak iz Srbije a u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga WFAD.