Povodom 15 godina uspješnog rada Preporoda upriličen je radni doručak na kojem su prisustvovali predstavnici / ce institucija, organizacija kao i mediji iz našeg grada koji mogu na direktan ili indirektan način uticati na poboljšanje položaja osoba koje su u problemu zavisnosti. Na radnom doručku prisustvovali su i članovi/ ce formiranog Multidisciplinarnog tima za srječavanje zloupotrebe droga na teritoriji opštine Nikšić.

Na samom početku osnivač Preporoda, Jovan Bulajić je istakao sledeće: „ Za prethodnih 15 godina bili smo u prilici da utičemo na preko 1200 aktivnih zavisnika i preko 2500 roditelja i članova porodica. Procenat uspješnosti kod nas je približan svjetskoj praksi, a on kaže da je izmedju 10 i 12 posto ljudi danas dobro. Samo u prethodnoj godini koju je zbog pandemije Covid 19 obilježio period raznih preporuka koje se odnose na socijalna i fizička distanciranja, Preporod je pružio preko 350 servisa osobama koje su direktno ili indirektno pogođene ovom bolešću“.

Prema njegovim riječima, razlozi za radovanje zbog spašenih života ne smiju učiniti da se zanemari činjenica da se stopa zloupotrebe psihoaktivnih supstanci iz dana u dan povećava i da starosna granica prvog i redovnog kontakta sa drogama biva sve niža. “Ozbiljno brine opservacija da postoji nedostak rasta socijalne svijesti da je riječ o najvećem problemu modernog društva. Činjenica je da mladi sve češće posežu za drogama, a nerijetko i za više njih istovremno”, upozorio je Bulajić, dodavši da ono za čim Preporod poseže u svom radu jeste metodološki najčistijom opcijom , a to je vjera u potpuni OPORAVAK.
Jer POTPUNI OPORAVAK JE REALAN, MOGUĆ I DOSTIŽAN TERAPEUTSKI CILJ .