Multidisciplinarni tim za sprječavanje zloupotrebe droga na teritoriji Glavnog grada nastavio je sa daljim radom. Tim je održao svoj drugi sastanak u prostorijama JU Kakaricka gora 19. 10 2021. godine.

Osnovni cilj formiranja Multidisciplinarnog tima jeste jačanje multisektorske saradnje kao i uvezivanje aktera koji na direktan ili indirektan način mogu pomoći osobama koje su u problemu zavisnosti. Tim će nastojati da kroz svoje djelovanje promoviše oporavak kao metodološki okvira u tretiranju bolesti zavisnosti.

Na sastanku su dogovoreni budući zajednički koraci i akcije koje će tim realizovati u narednom periodu a uticaće na poboljšanje položaja zavisničke populacije. Takođe na satanku je izabrana i buduća koordinatorka tima, Marija Zogović iz Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Glavnog grada.

Multidisciplinarni tim je formiran u sklopu projekta „Biram Oporavak“, koji sprovode Preporod iz Crne Gore, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Izlazak is Srbije u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga ( WFAD).