Preporod na konferenciji „Oporavak od ovisnosti – preokret u politikama i praksi 2“

Preporod organizovao nacionalnu konferenciju : Oporavak od zavisnosti, prilike, potrebe i trendovi
децембар 26, 2017
Prikaži sve

Preporod na konferenciji „Oporavak od ovisnosti – preokret u politikama i praksi 2“

U sklopu projekta “Biram oporavak“, u Parlamentu u Sarajevu, je 11.12.2017. godine održana konferencija „Oporavak od ovisnosti – preokret u politikama i praksi 2“. Na toj konferenciji, čiji je organizator bila Udruga “Proslavi oporavak“, pored velikog broja relevantih aktera koji rade na polju sprječavanja zloupotrebe droga, učestvovao je i Preporod.

Na konferenciji se tako, u službi govornika, pojavio i Jovan Bulajić, Izvršni direktor Preporoda, koji je pred prisutnima govorio o petogodišnjem iskustvu organizacije sa implementacijom besplatne telefonske linije u Crnoj Gori. Podsjećanja radi, Preporod je u svoje redovne servise korisnicima uveo besplatnu telefonsku liniju 2012. godine i na taj način otvorio jedno novo poglavlje u sagledavanju optimalnih preduslova tretmana bolesti zavisnosti u Crnoj Gori ali i regionu.

U obraćanju prisutnima, Bulajić je predstavio važnost besplatne telefonske linije, kao servisa koji se pruža zavisničkoj populaciji u procesu njihovog potpunog oporavka. Apostrofirana je i povezanost ovog servisa sa procesom motivacije za prihvat dugotrajnog stacionarnog tretmana bolesti zavisnosti.

Zavisnici i članovi njihovih porodica, kao i svi ljudi koji imaju dileme unutar oblasti bolesti zavisnosti mogu besplatno kontaktirati Preporod na broj telefona 0800 81 400.